Inbjudan till workshop om Cancerrehabilitering – Behandling av psykosociala behov

Workshopen kommer handla om olika metoder som kan användas av olika professioner för att ge stöd och behandla patienters psykosocialt behov inom cancervården.

Det blir en dag bestående av föredrag, interaktivitet och tid för diskussion och reflekterande med utgångspunkt från erfarenheter från den kliniska vardagen samt forskning.

Vid lunch genomförs för medlemmar SWEDPOS årsmöte.

Program: SWEDPOS Inbjudan Workshop 20 april 2018

Tid: 20 april 2018

Plats: Lilla salen, plan 1 i Q-huset, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Anmälan: Skicka anmälan senast 9 april till Marie Sodell (kassör i SWEDPOS styrelse) marie.sodell@sll.se. Begränsat antal platser!

Konferenskostnad: Medlem betalar 1000 kr för hela dagen, icke medlem 1200kr. Lunch och fika ingår. Faktura skickas vid anmälan. Bli medlem genom att registrera dig via SWEDPOS hemsida, www.swedpos.se. Medlemsavgiften är frivillig, 0-500 kr/år.

VARMT VÄLKOMMEN!

Önskar SWEDPOS styrelse

Cancerrehabilitering på världskongressen i rehabiliteringsmedicin

Världskongressen i Rehabiliteringsmedicin innehåller ett helt spår om Cancerrehabilitering där engagerade forskare och kliniker från hela världen presenterar och leder workshops om hur rehabiliteringsmedicin arbetar med cancerpatienters rehabiliteringsbehov. Nästa kongress är i Paris 8-12 juli 2018. Abstract deadline är 6 februari.

För mer information och anmälning se http://isprm2018.com

Debattartikel i Dagens medicin

Bild dagens medicin

En debattartikel från SWEDPOS och Sjuksköterskor i cancervård har idag kommit in i dagens medicin,

https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2017/07/03/hur-ska-vi-uppna-en-likvardig-cancerrehabilitering-i-sverige/

 

Detta sker i samband med att SWEDPOS idag deltar i Almedalen med bl.a. Nätverket mot cancer om hållbar utveckling av cancervården med fokus på närtid 2018

http://www.natverketmotcancer.se/almedalen/

SWEDPOS stolt 10-åring

SWEDPOS hade den stora äran att bjuda in till årsmöte deluxe kvällen innan den nationella konferensen kring hur vi ska genomföra cancerrehabilitering i Sverige.

EB5D11DF-BAE1-440D-BEC7-08DFC5B4AD95

Deltagarna har börjat strömma in till SWEDPOS välbesökta 10-årsjubileum. Maria Roos står för varmt välkomnande.

Det bjöds på mingel, årsmöte, föreläsning av Chris MacDonell från CARF, mingel och inte minst en fantastiskt inspirerande exposé över resan SWEDPOS har gjort sedan föreningens grundande  2007. Initiativtagarna till SWEDPOS grundande Pia Dellson och Maria Hellbom var båda var närvarande och det var Pia som tog med oss på en minnesresa från 2007 till idag. Ni kan ta del av några punkter från Pias presentation nedan:

Slide1 Slide2 Slide3 Slide4 Slide5 Slide6