Cancerrehabilitering i fokus under Almedalsveckan 2014

Logotyp NMCNätverket mot cancer fortsätter sitt intensiva arbete med att lyfta fundamentala frågor för cancervården och arrangerar två seminarier på temat jämlik vård och rätt till rehabilitering i 2014 års upplaga av Almedalen.

Liksom på Världscancerdagen 2014 läggs ett stort fokus på cancerrehabilitering och den 1 juli kl. 13.00-14.30 bjuder nätverket mot cancer in till seminariet ”Cancerrehabilitering – samhällsbörda eller investering?” SWEDPOS är stolta över att ha blivit inbjudna att medverka och gör så genom att vår ordförande Patrik Göransson talar om vinsterna med en integrerad cancerrehabilitering i sällskap med Roger Henriksson, professor och verksamhetschef Stockholm/Gotland och Olle Björk, Generalsekreterare Barncancerfonden. Moderator är Fredrik Hed. Spännande och givande diskussion utlovas!

På förmiddagen, 8:45-9:45, samma dag, 1 juli, arrangerar Nätverket mot cancer ett seminarium tillsammans med Dagens Medicin på tema ”Vill politikerna stå upp för en jämlik cancervård?” Michael Nestius från dagens Medicin är moderator.

På onsdagen 2 Juli anordnar Cancerfonden och Regionala cancercentrum i samverkan ett spännande program då de 8:30 öppnar portarna till ”Cancerdagen i Almedalen 2014”.

Visst ses vi i Almedalen?

Lämna ett svar