Nytt nätverk för er som arbetar med kreativa terapier inom cancervården – och kanske många fler nätverk…

Vi i SWEDPOS-styrelse fick för ett tag sedan en förfrågan om vi inte kunde starta upp en grupp eller ett nätverk för er som arbetar med kreativa terapier inom cancervården via den kommande hemsidan.

Arbetet med ny hemsida är i full gång och vi filar på vilka funktioner som skall ingå där. Just den att bygga forum etc. för olika intressegrupper är något som efterfrågas av flera. Samtidigt är det som så att det blir ganska dyrt att bygga upp dessa funktioner, det tar kraft att administrera dem och faktum är att det är ganska omodernt. Förenkla och inte lägga en massa tid och energi på något som andra redan gör tusenfalt bättre får vara ledstjärnan när vi skall driva detta arbete med ideella krafter.

Det finns ju många andra tjänster där ute i cyberrymden som tillhandahåller enkla och gratis lösningar för att träffas, diskutera och utvecklas utifrån ett gemensamt intresse. Ett exempel på detta är ju Facebook där man kan upprätta både grupper och sidor som kan vara öppna, slutna eller hemliga.

Vi har nu startat en ny facebookgrupp för er som arbetar med kreativa terapier inom cancervården.  Där kan vi mötas, utveckla och utvärdera våra verksamheter. Det som diskuteras i gruppen är bara synligt för gruppens medlemmar och man måste ansöka om medlemskap. Välkomna!

Kommentera gärna och kom även med förslag på andra grupper och nätverk som kan behövas inom ramen för SWEDPOS. Vi upprättar gärna dessa mötesplatser för våra medlemmar 🙂 

/Patrik Göransson

2 svar på ”Nytt nätverk för er som arbetar med kreativa terapier inom cancervården – och kanske många fler nätverk…

 1. Vilken fantastisk respons!! Redan 25 som har anslutit sig till gruppen.

  Verkar som at det funnits ett uppdämt behov och jag kan inte låta bli att undra över vilka andra grupper som behöver dras igång…

  Kanske ett för sjukssköterskor, forskare, psykologer, sjukgymnaster skåningar eller liknande inom cancerrehabilitering…

  Ni önskar vi fixar!

 2. Hej, oh vilket bra initiativ! TACK!

  Jag vill gärna vara med i detta nätverk och vill bidrar gärna till utvecklingen av nätverket.

  Jag är doktorand i Danmark med min kliniska förankring på onkologiska kliniken på KS och institutet”Expressive Arts”. Mitt forskningsområde är ”Musikterapi för kvinnor behandlade för gynekologisk cancer”

  Vänligen, Margareta Wärja

Lämna ett svar