Stark kanadensisk filmserie sätter närståendes cancerresa i fokus

Jag minns när jag första gången såg Ung Cancers film ”det är okej att känna” och hur starkt den belyste unga cancerberördas behov. Den berörde starkt och fortsätter beröra.

mqdefault

Valleys är en filmserie skapad av Michael Lang och belyser vilka tankar och känslor som familj och vänner kring en person med metastaserad cancer kan brottas med. Det är en filmserie om canceröverlevare!

I går kväll var det dags att åter bli djupt berörd när jag lyssnade på Michael Langs presentation på IPOS världskongress i Rotterdam. Michael är själv canceröverlevare och är verksam i Canada där han arbetar verkar som forskare, föreläsare samt koordinator för ett nätverk för canceröverlevare.

Just närståendes cancerresa är något som Michael kommit att fokusera allt mer på i sitt arbete och som ett stöd i detta arbete har han låtit göra en filmserie som belyser dessa frågor.

One thing that I have learned through listening to all these stories is that cancer has a profound effect on everyone: friends, family, spouses, colleagues — not just the person who is diagnosed. Huffington Post 03/20/2013

Filmerna används både i nätverksarbetet med canceröverlevare och som utbildningsmaterial för personal inom cancervården i syfte att belysa vikten av att se och stötta de närstående. Nedan finner du länkar till samtliga avsnitt och jag rekommenderar varmt att du lutar dig tillbaka och tar in den svindlande cancerresa som återberättas.

Valleys: Episode 1 – ”A Two-Edged Sword”

Valleys: Episode 2 — ”A Cruel Joke”

Valleys: Episode 3 — ’This Guilty Feeling’

Valleys: Episode 4 – ’Letting Go’

Valleys: Episode 5 – ’The Release’

Valleys: Episode 6 – ’The Choice’

Hälsningar från ett grått och kallt men samtidigt färgstarkt och varmt Rotterdam!

/Patrik Göransson

Lämna ett svar